Assemblea PCV 06/10/13

mans
Lloc: Ca l’Arturo, Sant Pol de Mar
Assistents: 12 persones (4 de Sant Iscle, 1 Calella i la resta de Sant Pol). Tres de les quals venen per primera vegada: Perot, Imma, Marc. S’excusen Rosalia, Fèlix, Sara i Ester.
En primer lloc es fa un repàs de l’acta de l’assemblea anterior.
Seguidament comencem a tractar els punts de l’ordre del dia:
pdf

 1. Cicle de Sobirania Alimentària:
  En un principi es va parlar de fer tres activitats sobre sobirania alimentària (pesca, Nani i menjadors escolars, pagesia), però vistes les dificultats per lligar dates amb els ponents es decideix reduir-ho a dues activitats, però ben preparades. Es proposen les següents dates:

  • 8-9 de novembre: taula rodona amb R. Tarridas (pesca), J. Borrell (pagès), C.Soler. Es prefereix fer un sol acte on es parli de mar i terra. En Perot proposa de incloure-hi com crear un hort comunitari, que vindrien a explicar-ho una cooperativa de Palamós.
  • 22 novembre: cinefòrum amb la pel·lícula-documental “El plat o la vida” amb la Nani, amb una xerrada sobre alimentació i menjadors escolars.

  Es queda que es demanarà el Centre Cultural de Sant Pol pel passe de la pel·lícula (Ester, Elena). I en cas que no estigui disponible es buscarà una altra ubicació.
  Quan s’hagin acordat les dates definitivament amb els ponents, es faran uns cartells per difondre les dues activitats com a cicle. També es farà difusió per altres vies com les xarxes socials.
  Per finançar la impressió dels cartells, es parla de repartir despeses entre els membre de l’assemblea.
  De la mateixa manera, es decideix que es convidarà a les assemblees properes del Maresme a assistir a les activitats i que igualment ens puguin convidar a compartir les seves activitats.
  L’Imma proposa si s’ha pensat en traduir aquestes xerrades en accions individuals per ser sobirà. És a dir, per ser independents del consum capitalista. Coses com: horts urbans, compotes amb fruits de temporada, …A més de conscienciar, intentar traduir-ho en accions que estimulin la gent a donar un pas cap al canvi. De moment ens quedem amb la idea inicial de començar per conscienciar i despertar la gent, i intentar acabar fent una cooperativa de consum.

 2. Passem al punt 3 de l’ordre del dia:
  Assemblea del 21 de setembre on van assistir l’Eva i en Josep, ens fan cinc cèntims de com va anar. Disposem de l’acta d’aquella reunió, per tant no m’extenc gaire al respecte:
  – Es parla de l’acte de l’11S (Encerclem La Caixa),
  – la campanya que començarà just després del dia 13 Oct. per promoure el P. Constituent, s’expliquen les accions que es faran.
  – es comenta que tot i les accions que es proposen fer des del P. Constituent, és important que com a procés donem suport a altres moviments i plataformes que ja existeixen i fan lluita social des de fa temps (PAH, IaioFlautes, 15M….). Hi ha moltes associacions, grups, que com a tals no es volen adherir al P. Constituent, però si que animen als seus membres a fer-se’n a nivell personals.
 3. Seguim amb el punt 4 de l’ordre del dia: repàs de les activitats de la campanya del P. Constituent:
  26 octubre: Espai de formació de dinamitzadors/es i posada en comú dels plans de treball de les assemblees. Una o dues persones per assemblea assistiran a aquesta reunió on rebran formació i intercanviaran amb la resta d’assemblees que fa cadascuna i quines activitats té pensades fer.
  En principi en Perot, l’Elena (Imma?) s’ofereixen per anar a fer la formació i transmetre-la a l’assemblea.
  16 Novembre: Jornada de debats simultanis a totes les assemblees. Es pretén que totes les assemblees debatin sobre “Què és un P. Constituent”, el mateix dia. Serà important comptar amb les persones de l’assemblea que hagin anat a la formació de dinamitzadors/es.
  Decidim obrir un Etherpad, per provar si ens serveix com a plataforma per anar fent debat sobre “Què és un P. Constituent” on line.
  30 Novembre: Jornada d’accions simultànies a tot el territori. Es tracta que cada assemblea o diverses agrupades, decideixin fer una acció reivindicativa. Totes les assemblees el mateix dia, i cadascuna farà allò que vulgui. → ens posem els deures de pensar quina acció volem fer des de la Vallalta.
 4. Acte del 13 Octubre a Barcelona
  – Es reparteixen els cartells per fer difusió de l’acte pels nostres pobles.
  Ens posem de deures: pensar quins dubtes tenim sobre el P. Constituent, per fer-les arribar al grup promotor central per tal que facin un “manual” o FAQ. Les enviarem al grup com a molt tard el dijous.
  – Decidim que com que l’agenda serà força densa aquests propers mesos, després de cada una de les activitats de sobirania alimentaria (8-9 i 22 de nov.) aprofitarem per reunir-nos una estona després com a assemblea si hi ha coses a parlar o prendre alguna decisió.
  – Es parla de com fer difució de l’acte del dia 13, més enllà de les xarxes socials. Però veiem que no tenim temps per preparar res. Potser demanar a les ràdios que en diguin alguna cosa…sinó guardem aquesta opció per parlar del P.Constituent.
 5. S’explica que a més del grup de google a través del qual ens comuniquem, tembé tenim un correu a part, i que és el correu oficial de l’assemblea de la Vallalata: lavallalta@procesconstituent.cat.
  També decidim obrir un compte de twitter, que de moment gestionarà l’Elena. Obert a més gent. El compte és @PConstVallalta
 6. Finalment, l’Andrés porposa que fem la presentació de l’Agenda LlatinoAmericana: www.llatinoamericana.org.
  S’haurà de fer el contacte per un dels ponents i portar-lo a Sant Pol, Sant Cebrià o Sant scle. Pot ser un acte per començar a donar-nos a conèixer coma assemblea.

La propera assemblea es posa per després de l’activitat del 8-9 de novembre sobre sobirania alimentaria. Es donarà més info del lloc, hora,..

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s